Na hvězdu sládků Plzěňského Prazdroje nominovaná restaurace s pivní kulturou na vysoké úrovni. Moderní ryze místní podnik ctící regionální historii, tradice a suroviny.
Náš svět se točí kolem piva a k němu ladíme náš sortiment. Není tajemstvím, že tíhneme Česku, a tomu odpovídá také naše gastronomie. Tradiční zákusky, lokální suroviny v baru i v kuchyni.
Neskutečný žrádlo k pivu i vínu.
Ovšem Češi rádi nejen pivo. Přiznejme si, i mnoho zahraničních pokrmů zakotvilo v našich „reštikách“ a Präsident není výjimkou. Kvalitně připravené burgery, grilované vyzrálé steaky, výrobky z pizza těsta. “Neskutečný” žrádlo k pivu i vínu. Flákota masa v housce dnes do hospody jednoduše patří.
Jsme mladý, kreativní tým a odlišujeme se od našeho okolí. U nás ve městě je k mání několik kvalitních a „ochutnáníhodných bister, podniků“, které připravují kvalitní pokrmy.
My jdeme svou cestou, na tradičním místě vaříme vlastní jídla a občasně vznikají i absurdity jako vyzrálý steak z hovězí svíčkové vložený mezi naše vlastnoručně upečené pečivo.
Präsident už není jen 1. kopřivnická „kára“.
Ingredience: Domácí máslová houska, 150 g steak z vyzrálé hovězí svíčkové, máslo, 100 g naše trhané maso z vysokého hovězího žebra pečeného při nízkých teplotách 24 h, najemno nasekané červené a bílé zelí ochucené vinaigrette, creme fraiche, gorgonzola, rukola, karamelizovaná cibule s červeným vínem, hranolky se slupkou, sůl a pepř.
Postup přípravy:
V naší kuchyni vaříme vše tzv. od píky, jednotlivé suroviny připravují výhradně naši kuchaři. Housku rozkrojíme, na vnitřní straně potřeme máslem a opečeme na grilu. Hovězí steak grilujeme dle požadavků zákazníka (rare, medium, well-done...). Vnitřní část spodní housky potřeme dipem z creme fraiche a začínáme vrstvit další suroviny, připravený steak, trhané hovězí maso. Z rukoly, červeného a bílého zelí umícháme najemno nakrájený salátek. Dochutíme, vinaigrette a navrstvíme do burgeru. Přidáme karamelizovanou cibuli a gorgonzolu. Burger zaklopíme druhou polovinou housky. K jídlu podáváme čerstvě usmažené hranolky.
Recipe with a Regional Flavour: Burger from Präsident
A restaurant with beer culture at a high level, was awarded with the star of Pilsen Brewers. This resturant is a modern and purely local enterprise that honors regional history and traditions using raw materials.
An incredible foodfor beer and wine.
Our world revolves around beer and we adapt our range to it. It’s no secret that we tend towards the Czech Republic, and our gastronomy also corresponds to that. Traditional desserts, local ingredients in the bar and in the kitchen.
Not only Czechs love beer. Let’s face it, many foreign dishes have taken root in our “grills” and Präsident is no exception. We offer quality prepared burgers, grilled aged steaks and pizzas dough products. An incredible food for beer and wine. Today, the flaccidity of meat in a bun simply belongs to pub.
We are a young, creative team and we stand out from our surroundings. In our city, there are several high-quality and “tasting-worthy bistros and establishments” that prepare dishes in high quality.
We go our own way, in traditional place we cook own dishes, and occasionally absurdities arise, such as a mature beef tenderloin steak sandwiched between our hand-baked pastries.
The Präsidentis no longer justthe 1st Kopřivnická “kára”
Ingredients:
Homemade butter bun, 150g aged beef tenderloin steak, butter, 100g of our pulled meat from prime beef rib roasted at low temperatures for 24 hours, finely chopped red and white cabbage seasoned with vinaigrette, creme fraiche, gorgonzola, arugula, caramelized onions with red wine, french fries with skin, salt and pepper
Preparation:
In our kitchen, we cook everything from scratch, individual ingredients are prepared exclusively by our chefs. Slice the bun, spread butter on the inside and grill. We grill the beef steak according to the customer’s requirements (rare, medium, well-done,...). We coat the inside of the bottom bun with creme fraiche dip and start layering other ingredients, prepared steak, shredded beef. We mix a finely chopped salad from arugula, red and white cabbage. Season with vinaigrette and layer into the burger. Add caramelized onions and gorgonzola. Cover the burger with the other half of the bun. We serve freshly fried fries with the burger.
STYLE INTERVIEW
POSITIV 3/2022 ǀ 89