STYLE

Na hvězdu sládků Plzěňského Prazdroje

nominovaná restaurace s pivní kulturou na

vysoké úrovni. Moderní ryze místní podnik

ctící regionální historii, tradice a suroviny.

Náš svět se točí kolem piva a k němu

ladíme náš sortiment. Není tajemstvím,

že tíhneme Česku, a tomu odpovídá

také naše gastronomie. Tradiční zákusky,

lokální suroviny v baru i v kuchyni.

žrádlo

“ Neskutečný

k pivu i vínu.

”

Ovšem Češi rádi nejen pivo. Přiznejme si,

i mnoho zahraničních pokrmů zakotvilo

v našich „reštikách“ a Präsident není

výjimkou. Kvalitně připravené burgery,

grilované vyzrálé steaky, výrobky z pizza

těsta. “Neskutečný” žrádlo k pivu i vínu.

Flákota masa v housce dnes do hospody

jednoduše patří.

Recipe

Jsme mladý, kreativní tým a odlišujeme se

od našeho okolí. U nás ve městě je k mání

několik kvalitních a „ochutnáníhodných

bister, podniků“, které připravují kvalitní

pokrmy.

Präsident už není jen

“1. kopřivnická

„kára“.

”

My jdeme svou cestou, na tradičním místě

vaříme vlastní jídla a občasně vznikají

i absurdity jako vyzrálý steak z hovězí

svíčkové vložený mezi naše vlastnoručně

upečené pečivo.

Präsident už není jen 1. kopřivnická „kára“.

Ingredience: Domácí máslová houska,

150 g steak z vyzrálé hovězí svíčkové,

máslo, 100 g naše trhané maso z vysokého hovězího žebra pečeného při nízkých

teplotách 24 h, najemno nasekané červe-

né a bílé zelí ochucené vinaigrette, creme

fraiche, gorgonzola, rukola, karamelizovaná cibule s červeným vínem, hranolky se

slupkou, sůl a pepř.

Postup přípravy:

V naší kuchyni vaříme vše tzv. od píky,

jednotlivé suroviny připravují výhradně

naši kuchaři. Housku rozkrojíme, na vnitřní straně potřeme máslem a opečeme na

grilu. Hovězí steak grilujeme dle požadavků zákazníka (rare, medium, well-done...).

Vnitřní část spodní housky potřeme dipem

z creme fraiche a začínáme vrstvit další

suroviny, připravený steak, trhané hovězí

maso. Z rukoly, červeného a bílého zelí

umícháme najemno nakrájený salátek.

Dochutíme, vinaigrette a navrstvíme do

burgeru. Přidáme karamelizovanou cibuli

a gorgonzolu. Burger zaklopíme druhou

polovinou housky. K jídlu podáváme čerstvě usmažené hranolky.

with a Regional Flavour

Burger from Präsident

A restaurant with beer culture at a high

level, was awarded with the star of Pilsen

Brewers. This resturant is a modern and

purely local enterprise that honors regional

history and traditions using raw materials.

“

An incredible food

for beer and wine.

”

Our world revolves around beer and we

adapt our range to it. It’s no secret that

we tend towards the Czech Republic, and

our gastronomy also corresponds to that.

Traditional desserts, local ingredients in

the bar and in the kitchen.

Not only Czechs love beer. Let’s face it,

many foreign dishes have taken root in

our “grills” and Präsident is no exception.

We offer quality prepared burgers, grilled

aged steaks and pizzas dough products.

An incredible food for beer and wine.

Today, the flaccidity of meat in a bun

simply belongs to pub.

We are a young, creative team and we

stand out from our surroundings. In our city,

there are several high-quality and “tastingworthy bistros and establishments” that

prepare dishes in high quality.

We go our own way, in traditional place

we cook own dishes, and occasionally

absurdities arise, such as a mature beef

tenderloin steak sandwiched between our

hand-baked pastries.

Präsident

“is noThelonger

just

the 1st Kopřivnická “kára”

”

Ingredients: Homemade butter bun, 150g

aged beef tenderloin steak, butter, 100g of

our pulled meat from prime beef rib roasted

at low temperatures for 24 hours, finely

chopped red and white cabbage seasoned

with vinaigrette, creme fraiche, gorgonzola,

arugula, caramelized onions with red wine,

french fries with skin, salt and pepper

Preparation:

In our kitchen, we cook everything

from scratch, individual ingredients are

prepared exclusively by our chefs. Slice

the bun, spread butter on the inside and

grill. We grill the beef steak according

to the customer’s requirements (rare,

medium, well-done,...). We coat the

inside of the bottom bun with creme

fraiche dip and start layering other

ingredients, prepared steak, shredded

beef. We mix a finely chopped salad from

arugula, red and white cabbage. Season

with vinaigrette and layer into the burger.

Add caramelized onions and gorgonzola.

Cover the burger with the other half of

the bun. We serve freshly fried fries with

the burger.

www.prasident.cz

Text a foto: Martin Trojčinský

POSITIV 3/2022 ǀ 103