STYL

Recept s chutí kraje

Restaurace Pasta & Café Romana je poklidné místo na okraji Havířova v ulici V Zátiší. Základ

menu zde tvoří těstoviny, které si v místní kuchyni vyrábí sami z tvrdé italské pšenice a vajec z

lokálního certifikovaného chovu. Každé jídlo je osvěženo bylinkami, které si restaurace pěstuje

sama. Lahodným zážitkem jsou domácí limonády a čaje s vydatnou dávkou ovoce či bylin

a Naturprodukt sirupem, vyrobeným z macerátu bylinek či odšťavněného ovoce.

Spaghetti Mafioso: 150 g vepřové panenky, 130 g

spaghetti (nejlépe domácí výroby), česnek, olivový

olej, růžový pepř, čerstvé chilli papričky, 100 g rajčátek, zelená petrželka a sýr Grana Padano.

Na pánvi osmahneme na plátky nakrájený česnek, přidáme nakrájené chilli papričky a rajčata. Mezitím vaříme čerstvé těstoviny ve vroucí osolené vodě (voda

musí být slaná stejně jako moře) po dobu cca 5 minut.

Těstoviny vyjmeme z vody, přidáme na pánev k česneku, rajčatům a papričkám, přilijeme trochu vody

z těstovin a necháme redukovat. Vepřovou panenku

připravíme na grilu vcelku, opečeme do růžova ze

všech stran. Na talíř pak nachystáme těstoviny a filí-

rovanou vepřovou panenku na ně vyskládáme. Lehce

zasypeme sýrem Grana Padano a drobně nakrájenou

petrželkou.

Naturprodukt rakytníková limonáda:

0,04 l Naturprodukt rakytníkový sirup, 60 g rakytník

plod (nejlépe čerstvý nebo zmražený), 30 g pomeranče, lístky máty, led, perlivá voda k dolití do objemu

0,5 l.

Restaurace je součástí společnosti Naturprodukt CZ,

distributora doplňků stravy, kosmetiky a produktů ústní

hygieny na lékárenský trh České a Slovenské republiky.

Recipe with a Regional Flavour

Restaurant Pasta & Café Romana is a quiet place on the outskirts of Havířov in the

Zátiší street. The menu is based on pasta, which is made in the local kitchen using hard

Italian wheat and eggs from local certified farming. Each dish is seasoned with herbs

that the restaurant grows itself. Homemade lemonades and teas are a delicious treat,

with a substantial dose of fruit or herbs and Naturprodukt syrup, made from a macerate

of herbs or juiced fruit.

Spaghetti Mafioso: 150 g pork tenderloin, 130 g

spaghetti (preferably homemade), garlic, olive oil, pink

pepper, fresh chilli peppers, 100 g cherry tomatoes,

green parsley and Grana Padano cheese.

Fry the sliced garlic in a pan, add the sliced chillies

and tomatoes. In the meantime, cook the fresh pasta

in boiling salted water (the water must be as salty as

the sea) for about 5 minutes. Remove the pasta from

the water, add to the pan with the garlic, tomatoes and

chillies, add the pasta water and allow to reduce. Grill

the whole pork tenderloin, sear until pink on all sides.

Place the pasta on a plate and arrange the filleted pork

tenderloin on it. Sprinkle lightly with Grana Padano

cheese and finely chopped parsley.

Naturprodukt Sea Buckthorn Lemonade:

0.04 l Naturprodukt sea buckthorn syrup, 60 g sea

buckthorn fruit (preferably fresh or frozen), 30 g

orangemint leaves, ice, sparkling water to top up to 0.5 l

The restaurant is part of Naturprodukt CZ, a distributor of

dietary supplements, cosmetics and oral hygiene products

to the Czech and Slovak pharmaceutical market.

110 ǀ POSITIV 3/2023