STYL

Recept s chutí kraje

Sváteční nabídka, která vás zahřeje

Nedaleko centra Ostravy se nachází kavárna, která Vás dostane svým jedinečným interiérem. Posedět

zde můžete v pohodlných křeslech nebo sedačkách a pochutnat si na celé škále kávových specialit a

lahodných dezertů. Součástí této kavárny je výrobna, kde si vlastnoručně vyrábí své dezerty, které

pak servírují přímo do vitríny. V tomto zimním období si pro Vás připravili lákavou nabídku, která Vás

zahřeje. Můžete se těšit na punč s ovocem, červený svařák nebo horkou čokoládu s marshmallow.

Také si pro Vás připravili jedinečnou kávu s názvem „Sladké tajemství“ a nadýchané lívance s ovocem.

Recipe with a Regional Flavour

A Festive Offer That Will Warm You Up

Near the centre of Ostrava there is

a café that will impress you with its

unique interior. You can sit there in

comfortable armchairs or sofas and

enjoy a wide range of coffee specialties

and delicious desserts. This café

includes a production room where they

make their own desserts, which are then

put directly into the showcase. For this

winter, they have prepared a tempting

offer that will keep you warm. You

can enjoy fruit punch, red mulled wine

or hot chocolate with marshmallows.

They have also come up with a unique

coffee called “Sweet Secret” and fluffy

pancakes with fruit.

Káva Sladké tajemství:

Perníkový sirup 2 cl, horká čokoláda 6 cl, našlehané

mléko 1 dcl, doppio, špetka strouhaného zázvoru,

smetana ke šlehání, tartaletková drť, skořice celá.

Našleháme mléko, které nalijeme po stěně skla do sklenice, potom přidáme 2 cl perníkového sirupu a 6 cl horké

čokolády. Připravíme si doppio, do kterého dáme špetku zázvoru. Nalijeme do sklenice a přidáme vyšlehanou

smetanu. Ozdobíme strouhanou tartaletkou a skořicí.

Sweet Secret Coffee:

2 cl Gingerbread syrup, 6 cl Hot chocolate, 1 dcl

Whipped milk, Doppio, Pinch of grated ginger,

Whipping cream, Tartlet crumb, Whole cinnamon.

Whip the milk and pour it down the side of the glass,

then add 2 cl of gingerbread syrup and 6 cl of hot

chocolate. Prepare a doppio and add a pinch of ginger

into it. Pour into the glass and add the whipped cream.

Garnish with grated tartlet and cinnamon.

Text a foto:

Sladké tajemství

76 ǀ POSITIV 4/2022