STYLE
Tak chutná Itálie s Pizza Coloseum
Navštivte jednu ze 3 ostravských restaurací Pizza Coloseum Avion | Náměstí | OC Karolina
Ingredience: Linguine 160 g, kapary 30 g,
jarní cibulka 30 g, olivový olej, sůl, pepř,
máslo 10 g, petržel listová, sušená rajčata
25 g, hovězí ořech 50 g, pažitka, cibule
20 g, anglická slanina 20 g, mouka, panko
strouhanka
cibulku, osolíme a opepříme a malinko podlijeme vodou z uvařených těstovin, přidáme
kousek másla, krátce prohřejeme a přidáme
uvařené těstoviny, promícháme a podáváme
na talíř. Nazdobíme hovězím tataráčkem
a posypeme slaninovou strouhankou.
Postup přípravy:
OMÁČKA S LINGUINI
Linguine vaříme v osolené vodě zhruba
1,5 minuty. Na pánvi a na olivovém oleji
orestujeme sušená rajčata, kapary a jarní
SLANINOVÁ STROUHANKA
Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, obalíme v mouce a osmažíme
do zlatova. Poté osušíme a nadrtíme. Anglickou slaninu nakrájíme na velmi malé kos-
tičky, které pomalu opražíme na pánvi do
křupava. Osušíme a spojíme s křupavou
cibulkou a panko strouhankou. Vše důkladně promícháme.
HOVĚZÍ TATARÁČEK
Hovězí ořech nameleme, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej a nasekanou
pažitku. Promícháme a vytvoříme nok,
který posadíme nahoru na těstoviny. Posypeme slaninovou strouhankou, petrželkou
a pokapeme olivovým olejem.
Recipe with
a Regional Flavour
This Is What Italy Tastes
Like with Pizza Coloseum
Visit one of three Pizza Coloseum locations in Ostrava
Avion | Náměstí | OC Karolina
Ingredients: 160g linguine pasta, 30g
capers, 30g spring onion, olive oil, salt,
pepper, 10g butter, parsley leaves, 25g
sun-dried tomatoes, 50g beef tip, chives,
20g onion, 20g bacon, flour, panko
breadcrumbs
Text: Marek Rauvolf
Foto: Coloseum Holding a.s.
www.coloseum.cz
Preparation:
SAUCE WITH LINGUINE:
Cook linguine in salted water for approx.
1.5 minutes. Heat olive oil in a pan,
then fry sun-dried tomatoes, capers and
spring onion in oil, season with salt and
pepper to taste and add a little water from
the cooked pasta, add a little butter, heat
briefly and add cooked pasta, stir and
serve on a plate. Garnish with beef tartare
and sprinkle with bacon crumbs.
BACON CRUMBS
Peel onion and slice thinly, coat in flour
and fry until golden. Dry and crush. Cut
bacon into very small cubes; fry slowly in
a pan until crispy.
Dry and mix with crispy onions and panko
breadcrumbs.
Mix everything thoroughly.
BEEF TARTARE
Grind the beef tip, season with salt and
pepper, add olive oil and chopped chives.
Mix and form a bun, which will sit on top
of the prepared pasta.
Sprinkle with bacon crumbs, parsley and
drizzle with olive oil.
POSITIV 2/2022 ǀ 109