STYLE

Tak chutná Itálie s Pizza Coloseum

Navštivte jednu ze 3 ostravských restaurací Pizza Coloseum Avion | Náměstí | OC Karolina

Ingredience: Linguine 160 g, kapary 30 g,

jarní cibulka 30 g, olivový olej, sůl, pepř,

máslo 10 g, petržel listová, sušená rajčata

25 g, hovězí ořech 50 g, pažitka, cibule

20 g, anglická slanina 20 g, mouka, panko

strouhanka

cibulku, osolíme a opepříme a malinko podlijeme vodou z uvařených těstovin, přidáme

kousek másla, krátce prohřejeme a přidáme

uvařené těstoviny, promícháme a podáváme

na talíř. Nazdobíme hovězím tataráčkem

a posypeme slaninovou strouhankou.

Postup přípravy:

OMÁČKA S LINGUINI

Linguine vaříme v osolené vodě zhruba

1,5 minuty. Na pánvi a na olivovém oleji

orestujeme sušená rajčata, kapary a jarní

SLANINOVÁ STROUHANKA

Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, obalíme v mouce a osmažíme

do zlatova. Poté osušíme a nadrtíme. Anglickou slaninu nakrájíme na velmi malé kos-

tičky, které pomalu opražíme na pánvi do

křupava. Osušíme a spojíme s křupavou

cibulkou a panko strouhankou. Vše důkladně promícháme.

HOVĚZÍ TATARÁČEK

Hovězí ořech nameleme, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej a nasekanou

pažitku. Promícháme a vytvoříme nok,

který posadíme nahoru na těstoviny. Posypeme slaninovou strouhankou, petrželkou

a pokapeme olivovým olejem.

Recipe with

a Regional Flavour

This Is What Italy Tastes

Like with Pizza Coloseum

Visit one of three Pizza Coloseum locations in Ostrava

Avion | Náměstí | OC Karolina

Ingredients: 160g linguine pasta, 30g

capers, 30g spring onion, olive oil, salt,

pepper, 10g butter, parsley leaves, 25g

sun-dried tomatoes, 50g beef tip, chives,

20g onion, 20g bacon, flour, panko

breadcrumbs

Text: Marek Rauvolf

Foto: Coloseum Holding a.s.

www.coloseum.cz

Preparation:

SAUCE WITH LINGUINE:

Cook linguine in salted water for approx.

1.5 minutes. Heat olive oil in a pan,

then fry sun-dried tomatoes, capers and

spring onion in oil, season with salt and

pepper to taste and add a little water from

the cooked pasta, add a little butter, heat

briefly and add cooked pasta, stir and

serve on a plate. Garnish with beef tartare

and sprinkle with bacon crumbs.

BACON CRUMBS

Peel onion and slice thinly, coat in flour

and fry until golden. Dry and crush. Cut

bacon into very small cubes; fry slowly in

a pan until crispy.

Dry and mix with crispy onions and panko

breadcrumbs.

Mix everything thoroughly.

BEEF TARTARE

Grind the beef tip, season with salt and

pepper, add olive oil and chopped chives.

Mix and form a bun, which will sit on top

of the prepared pasta.

Sprinkle with bacon crumbs, parsley and

drizzle with olive oil.

POSITIV 2/2022 ǀ 109