Navštivte jednu ze 3 ostravských restaurací Pizza Coloseum Avion | Náměstí | OC Karolina
Ingredience: Linguine 160 g, kapary 30 g, jarní cibulka 30 g, olivový olej, sůl, pepř, máslo 10 g, petržel listová, sušená rajčata 25 g, hovězí ořech 50 g, pažitka, cibule 20 g, anglická slanina 20 g, mouka, panko strouhanka
Postup přípravy:
OMÁČKA S LINGUINI
Linguine vaříme v osolené vodě zhruba 1,5 minuty. Na pánvi a na olivovém oleji orestujeme sušená rajčata, kapary a jarní cibulku, osolíme a opepříme a malinko podlijeme vodou z uvařených těstovin, přidáme kousek másla, krátce prohřejeme a přidáme uvařené těstoviny, promícháme a podáváme na talíř. Nazdobíme hovězím tataráčkem a posypeme slaninovou strouhankou.
SLANINOVÁ STROUHANKA
Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, obalíme v mouce a osmažíme do zlatova. Poté osušíme a nadrtíme. Ang-
lickou slaninu nakrájíme na velmi malé kostičky, které pomalu opražíme na pánvi do křupava. Osušíme a spojíme s křupavou cibulkou a panko strouhankou. Vše důkladně promícháme.
HOVĚZÍ TATARÁČEK
Hovězí ořech nameleme, osolíme a opepříme, přidáme olivový olej a nasekanou pažitku. Promícháme a vytvoříme nok, který posadíme nahoru na těstoviny. Posypeme slaninovou strouhankou, petrželkou a pokapeme olivovým olejem.