Duck
hoisin burger
STYLE
Co budeme potřebovat na jeden burger:
150 g trhaného kachního masa, 30 g hoisin omáčky,
1 ks máslové briošky, 2 plátky anglické slaniny,
1 plátek čedaru, 1 ks sázeného vejce, 1 lžičku
smažené cibulky, 1 lžičku bílého sezamu, polníček,
olej na smažení, aioli z pečeného česneku, celý
svazek česneku, majonézu, hrst koriandru, šťávu
z jedné limety, pepř, sůl (doporučujeme maldonskou)
Postup:
Pro přípravu aioli z pečeného česneku odkrojíme
vršek hlavičky česneku a skrojíme špičky stroužků.
Pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem
a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C
cca 60 min, dokud česnek nezměkne. Poté
necháme vychladnout, odstraníme vnější slupku,
stroužky rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme
do majonézy, přidáme šťávu z limety, nasekaný
koriandr a dochutíme solí a pepřem. Trhané
kachní maso smícháme s hoisin omáčkou a bílým
sezamem. Poté celou směs ohřejeme na mírném
plameni na pánvi, dokud trhané maso není teplé.
Připravíme si briošku, kterou rozkrojíme na půl,
a obě půlky mírně opečeme. Na jednu přidáme
aioli z pečeného česneku, polníček, trhané kachní
maso, čedar, opečenou slaninu, sázené vejce,
smaženou cibulku a špetku koriandru. Druhou
půlku briošky potřeme také aioli z pečeného
česneku. Doporučujeme podávat s batátovými
hranolky a dipem.
Recipe with a Regional Flavour
What we will need for one burger:
150g of shredded duck meat, 30g of hoisin sauce,
1 piece of butter brioche, 2 slices of English bacon,
1 slice of cheddar, 1 piece of fried egg, 1 teaspoon
of fried onion, 1 teaspoon of white sesame, bugle, oil
for frying, roasted garlic aioli, a whole bunch of garlic,
mayonnaise, handful of coriander, juice of one lime,
pepper, salt (we recommend the Maldon salt)
Preparation:
To prepare roasted garlic aioli, cut off the top of the
head of garlic and cut off the tips of the cloves. Drizzle
with oil, season with salt and pepper and bake in an
oven preheated to 150°C for about 60 minutes until
the garlic softens. Then let it cool, remove the outer
skin, mash the cloves to a smooth paste and mix into
mayonnaise, add lime juice, chopped coriander and
season with salt and pepper.
Mix the shredded duck meat with hoisin sauce and
white sesame. Then heat the whole mixture on a
low flame in a pan until the minced meat is warm.
We prepare a brioche, which we cut in half, and
lightly toast both halves. Add roasted garlic aioli,
bugle, shredded duck meat, cheddar, toasted
bacon, fried egg, fried onion and a pinch of cilantro
to one. Spread roasted garlic aioli on the other half
of the brioche. We recommend serving it with
sweet potato fries and dip.
Restaurant Imrvére
A picturesque restaurant in the heart of the Beskydy
mountains, famous for its well-made burgers and
juicy steaks. The taste of the meat is completed by
an excellent combination of the top-quality Josper
grill, Cuban coal and several years of gastronomic
experience from excellent chefs. The restaurant
is popular not only among locals, but also
among tourists, who have already published over
2000 reviews in the Google search engine with
a total score of 4.6 points out of a possible 5!
If you visit Beskydy, be sure to stop at the Imrvére
restaurant in Frýdlant nad Ostravicí. They welcome
you with open arms.
The restaurant is part of the POJEZ gastro project.
The specialty of the Imrvére restaurant will be available to taste at the Pojez fest
on 13. 5. in Dolní Vítkovice, 12. 8. in Karlova Studánka and 9. 9. in Ostravice.
More information at www.pojez.cz
www.positiv.cz ǀ 99