Duck

hoisin burger

STYLE

Co budeme potřebovat na jeden burger:

150 g trhaného kachního masa, 30 g hoisin omáčky,

1 ks máslové briošky, 2 plátky anglické slaniny,

1 plátek čedaru, 1 ks sázeného vejce, 1 lžičku

smažené cibulky, 1 lžičku bílého sezamu, polníček,

olej na smažení, aioli z pečeného česneku, celý

svazek česneku, majonézu, hrst koriandru, šťávu

z jedné limety, pepř, sůl (doporučujeme maldonskou)

Postup:

Pro přípravu aioli z pečeného česneku odkrojíme

vršek hlavičky česneku a skrojíme špičky stroužků.

Pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem

a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C

cca 60 min, dokud česnek nezměkne. Poté

necháme vychladnout, odstraníme vnější slupku,

stroužky rozmačkáme na hladkou kaši a vmícháme

do majonézy, přidáme šťávu z limety, nasekaný

koriandr a dochutíme solí a pepřem. Trhané

kachní maso smícháme s hoisin omáčkou a bílým

sezamem. Poté celou směs ohřejeme na mírném

plameni na pánvi, dokud trhané maso není teplé.

Připravíme si briošku, kterou rozkrojíme na půl,

a obě půlky mírně opečeme. Na jednu přidáme

aioli z pečeného česneku, polníček, trhané kachní

maso, čedar, opečenou slaninu, sázené vejce,

smaženou cibulku a špetku koriandru. Druhou

půlku briošky potřeme také aioli z pečeného

česneku. Doporučujeme podávat s batátovými

hranolky a dipem.

Recipe with a Regional Flavour

What we will need for one burger:

150g of shredded duck meat, 30g of hoisin sauce,

1 piece of butter brioche, 2 slices of English bacon,

1 slice of cheddar, 1 piece of fried egg, 1 teaspoon

of fried onion, 1 teaspoon of white sesame, bugle, oil

for frying, roasted garlic aioli, a whole bunch of garlic,

mayonnaise, handful of coriander, juice of one lime,

pepper, salt (we recommend the Maldon salt)

Preparation:

To prepare roasted garlic aioli, cut off the top of the

head of garlic and cut off the tips of the cloves. Drizzle

with oil, season with salt and pepper and bake in an

oven preheated to 150°C for about 60 minutes until

the garlic softens. Then let it cool, remove the outer

skin, mash the cloves to a smooth paste and mix into

mayonnaise, add lime juice, chopped coriander and

season with salt and pepper.

Mix the shredded duck meat with hoisin sauce and

white sesame. Then heat the whole mixture on a

low flame in a pan until the minced meat is warm.

We prepare a brioche, which we cut in half, and

lightly toast both halves. Add roasted garlic aioli,

bugle, shredded duck meat, cheddar, toasted

bacon, fried egg, fried onion and a pinch of cilantro

to one. Spread roasted garlic aioli on the other half

of the brioche. We recommend serving it with

sweet potato fries and dip.

Restaurant Imrvére

A picturesque restaurant in the heart of the Beskydy

mountains, famous for its well-made burgers and

juicy steaks. The taste of the meat is completed by

an excellent combination of the top-quality Josper

grill, Cuban coal and several years of gastronomic

experience from excellent chefs. The restaurant

is popular not only among locals, but also

among tourists, who have already published over

2000 reviews in the Google search engine with

a total score of 4.6 points out of a possible 5!

If you visit Beskydy, be sure to stop at the Imrvére

restaurant in Frýdlant nad Ostravicí. They welcome

you with open arms.

The restaurant is part of the POJEZ gastro project.

The specialty of the Imrvére restaurant will be available to taste at the Pojez fest

on 13. 5. in Dolní Vítkovice, 12. 8. in Karlova Studánka and 9. 9. in Ostravice.

More information at www.pojez.cz

www.positiv.cz ǀ 99