STYL

Recept

s chutí kraje

Kuřecí Supreme na paprice

se širokými nudlemi Pappardelle

4  kuřecích prsou supreme, 250  smetany min. 31 

ks

ml

%,

3 cibule, 2 bobkové listy, 6 kuliček černého pepře, 2 lžíce

rajského protlaku, 1 l kuřecího vývaru, 4 lžíce másla, čerstvě

namletý pepř, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce uzené papriky,

3 kuličky nového koření

Postup přípravy:

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Poté osolíme a opepříme,

zprudka opečeme na pánvi a po vychladnutí zavakuujeme

do sáčku. Sous vide si nastavíme na 65 °C a prsa vaříme

1 hod. a 10 min.

Nakrájíme si cibuli, kterou necháme na rozehřátém másle

zrůžovět, přidáme papriku, protlak a po krátkém zarestování

zalijeme vývarem. Přidáme koření a přivedeme k varu. Omáčku zahustíme jíškou a necháme provařit aspoň 10 -15 min.

Nakonec přidáme smetanu a trochou másla. Minutu provaříme, dosolíme, dopepříme. Kuřecí prso před podáváním opečeme ještě na pánvi, abychom měli křupavou

kůži. Podáváme se širokými nudlemi prohozené s máslem

a sekanou petrželí.

Šéfkuchař Jakub Lazar

Chef Jakub Lazar

Vystudoval Střední školu společného stravování v Ostravě

-Hrabůvce v oboru kuchař.

Následně působil v Hostinci u Boříka, Prosper Golf Resortu Čeladná pod vedením šéfkuchaře Otty Kokoszynského,

Clarion Congres Hotelu Ostrava, Restauraci Di Valle Čeladná, Gókaná sushi baru & fusion a v Rakouských Alpách

v městečku Saalbach v Restaurant Del Rossi. Zde pracoval

dva roky jako sous-chef a čtyři roky jako šéfkuchař.

Jakub Lazar studied at the Secondary School

of Catering in Ostrava–Hrabůvka to become a cook.

He then worked as a cook at the Tavern/Hostinec u Boříka,

the Čeladná Prosper Golf Resort under chef

Otto Kokoszynski, the Clarion Congress Hotel Ostrava, Di

Valle Čeladná Restaurant, Gókaná Sushi Bar & Fusion, and in

the Swiss Alps in the town Saalbach at Del Rossi restaurant.

He worked there as a sous-chef for two years and spent four

years as a chef.

108 ǀ POSITIV 2/2020