STYL
Recept
s chutí kraje
Kuřecí Supreme na paprice
se širokými nudlemi Pappardelle
4 kuřecích prsou supreme, 250 smetany min. 31
ks
ml
%,
3 cibule, 2 bobkové listy, 6 kuliček černého pepře, 2 lžíce
rajského protlaku, 1 l kuřecího vývaru, 4 lžíce másla, čerstvě
namletý pepř, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce uzené papriky,
3 kuličky nového koření
Postup přípravy:
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Poté osolíme a opepříme,
zprudka opečeme na pánvi a po vychladnutí zavakuujeme
do sáčku. Sous vide si nastavíme na 65 °C a prsa vaříme
1 hod. a 10 min.
Nakrájíme si cibuli, kterou necháme na rozehřátém másle
zrůžovět, přidáme papriku, protlak a po krátkém zarestování
zalijeme vývarem. Přidáme koření a přivedeme k varu. Omáčku zahustíme jíškou a necháme provařit aspoň 10 -15 min.
Nakonec přidáme smetanu a trochou másla. Minutu provaříme, dosolíme, dopepříme. Kuřecí prso před podáváním opečeme ještě na pánvi, abychom měli křupavou
kůži. Podáváme se širokými nudlemi prohozené s máslem
a sekanou petrželí.
Šéfkuchař Jakub Lazar
Chef Jakub Lazar
Vystudoval Střední školu společného stravování v Ostravě
-Hrabůvce v oboru kuchař.
Následně působil v Hostinci u Boříka, Prosper Golf Resortu Čeladná pod vedením šéfkuchaře Otty Kokoszynského,
Clarion Congres Hotelu Ostrava, Restauraci Di Valle Čeladná, Gókaná sushi baru & fusion a v Rakouských Alpách
v městečku Saalbach v Restaurant Del Rossi. Zde pracoval
dva roky jako sous-chef a čtyři roky jako šéfkuchař.
Jakub Lazar studied at the Secondary School
of Catering in Ostrava–Hrabůvka to become a cook.
He then worked as a cook at the Tavern/Hostinec u Boříka,
the Čeladná Prosper Golf Resort under chef
Otto Kokoszynski, the Clarion Congress Hotel Ostrava, Di
Valle Čeladná Restaurant, Gókaná Sushi Bar & Fusion, and in
the Swiss Alps in the town Saalbach at Del Rossi restaurant.
He worked there as a sous-chef for two years and spent four
years as a chef.
108 ǀ POSITIV 2/2020