STYL
Recept s chutí kraje
Konfitované brambory
s uzeným tvarohem
Co budeme potřebovat na 4 porce: 1 kg
kvalitních brambor, ideálně přímo od farmáře,
0,5 kg plnotučného tvarohu, 0,15 kg škvařeného
sádla, 0,1 kg másla, tymián, rozmarýn, pepř černý
celý z mlýnku, 1 ks větší svazek jarní cibulky.
Postup: Brambory důkladně opláchneme
a osušíme. Ostrým nožem uděláme tenké
zářezy, brambory naložíme do sádla, dochutíme
solí, pepřem z mlýnku, tymiánem a rozmarýnem.
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme
50 minut. Brambory po upečení lehce osušíme
ubrouskem a dáme na talíř. Zalijeme je máslem
a dochutíme zauzeným tvarohem. Pro ještě
lepší chuť posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Jak na uzený tvaroh? Tvaroh kupte ideálně
plnotučný, jelikož tuk je nositelem chuti.
Vložte ho do čisté plátěné utěrky a dejte na
30-50 minut zaudit. Vy, kdo nemáte udírnu,
nezoufejte! Použijte pařák na knedlíky
a starý kastrůlek s doutnajícími bukovými
hoblinami.
Horský hotel Sepetná a Hotel Sluníčko jsou tradičním místem pro
rekreaci a konání konferencí, kongresů a firemních akcí, v srdci
Beskyd, pod Lysou horou. Svým hostům nabízí nejen ubytovací služby,
ale také prostory pro pořádání akcí s kapacitou až pro 200 osob.
Šéfkuchař Pavel Čadil se svým týmem připravuje nejen pro hotelové
hosty jídla tradiční kuchyně, ale v moderním pojetí.
Text a foto:
Horský hotel
Sepetná
sepetna.cz
Šéfkuchař Pavel Čadil
Zkušenosti sbíral v hotelu Alcron Praha,
na stážích ve Francii, Itálii a Německu. Na
Ostravsku působil v Hotelu Park Inn by Rezidor
hotel, Zámečku Petrovice u Karviné, Sushi
baru Gokana a byl u rozjezdu domácí pekárny
Pecka v DOV. Působil také jako hlavní kuchař
pro izraelskou ambasádu v Praze, jako školitel pro
Czech Hotel Consulting a byl nominován na cenu
AHR Restauratér roku.
72 ǀ POSITIV 2/2023