STYL

Recept s chutí kraje

Konfitované brambory

s uzeným tvarohem

Co budeme potřebovat na 4 porce: 1 kg

kvalitních brambor, ideálně přímo od farmáře,

0,5 kg plnotučného tvarohu, 0,15 kg škvařeného

sádla, 0,1 kg másla, tymián, rozmarýn, pepř černý

celý z mlýnku, 1 ks větší svazek jarní cibulky.

Postup: Brambory důkladně opláchneme

a osušíme. Ostrým nožem uděláme tenké

zářezy, brambory naložíme do sádla, dochutíme

solí, pepřem z mlýnku, tymiánem a rozmarýnem.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme

50 minut. Brambory po upečení lehce osušíme

ubrouskem a dáme na talíř. Zalijeme je máslem

a dochutíme zauzeným tvarohem. Pro ještě

lepší chuť posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Jak na uzený tvaroh? Tvaroh kupte ideálně

plnotučný, jelikož tuk je nositelem chuti.

Vložte ho do čisté plátěné utěrky a dejte na

30-50 minut zaudit. Vy, kdo nemáte udírnu,

nezoufejte! Použijte pařák na knedlíky

a starý kastrůlek s doutnajícími bukovými

hoblinami.

Horský hotel Sepetná a Hotel Sluníčko jsou tradičním místem pro

rekreaci a konání konferencí, kongresů a firemních akcí, v srdci

Beskyd, pod Lysou horou. Svým hostům nabízí nejen ubytovací služby,

ale také prostory pro pořádání akcí s kapacitou až pro 200 osob.

Šéfkuchař Pavel Čadil se svým týmem připravuje nejen pro hotelové

hosty jídla tradiční kuchyně, ale v moderním pojetí.

Text a foto:

Horský hotel

Sepetná

sepetna.cz

Šéfkuchař Pavel Čadil

Zkušenosti sbíral v hotelu Alcron Praha,

na stážích ve Francii, Itálii a Německu. Na

Ostravsku působil v Hotelu Park Inn by Rezidor

hotel, Zámečku Petrovice u Karviné, Sushi

baru Gokana a byl u rozjezdu domácí pekárny

Pecka v DOV. Působil také jako hlavní kuchař

pro izraelskou ambasádu v Praze, jako školitel pro

Czech Hotel Consulting a byl nominován na cenu

AHR Restauratér roku.

72 ǀ POSITIV 2/2023