Recept s chutí kraje

Šéfkuchař David Valíček

Showman, ale především vynikající kuchař, který při cestě za svým snem

otevřít restauraci a kurzy vaření ve svém rodném regionu podrobil svoje

schopnosti zkoušce v řadě světově uznávaných restauracích, např. v hotelu

Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, v KPMG

u michelinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern.

Restaurace Food Atelier sídlí v AD LANDEK v Ostravě-Petřkovicích.

Chef David Valíček

Showman, but above all an excellent chef who, on the way to his dream of

opening a restaurant and cooking classes in his native region, put his skills to

the test in a number of world-renowned restaurants, such as the Burj al Arab in

Dubai, the Fig & Olive restaurant in Manhattan, KPMG with Michelin-starred

chef Stacey Harris and Berner’s Tavern in London.

The Food Atelier restaurant is located in AD LANDEK in Ostrava-Petřkovice.

Kapr na asijský způsob

Ingredience pro 2 osoby: 400 g kapra

Tempura: 150 g hladké mouky, 100 g kukuřičného škrobu, 250 ml vody, sůl

Thajská kokosová omáčka: červená kari pasta (1 KL), 45 g červené cibulky,

1 celá limetka, 50 g kokosového oleje, 15 g zázvoru, 1 stroužek česneku,

rajčatový protlak (1 PL), 1 dcl kokosového mléka

Mangový salátek: 100 g čerstvého manga, 50 g červené cibule, 60 g mrkve,

20 g koriandru, 5 g chilli, sójová omáčka (3 PL), sezamový olej (1 PL),

45 g čerstvé červené papriky, rybí omáčka (1 KL)

Postup přípravy: Kapra nakrájíme na 2cm pásky a osolíme. V misce si

připravíme tempuru (smícháme mouku, škrob, sůl a studenou vodu a 10 minut

chladíme). Na pánvi si rozehřejeme olej na 180 °C. Plátky ryby obalíme

v mouce a následně v tempuře a smažíme z každé strany lehce do zlatova.

V rendlíku si rozehřejeme kokosový olej, na kterém restujeme červenou

cibulku nakrájenou na plátky. Přidáme nakrájený stroužek česneku, kari pastu,

rajčatový protlak, na kostičky nakrájený zázvor, šťávu z limetky a zalijeme

kokosovým mlékem. Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a zavaříme.

Suroviny na salátek nakrájíme na tenké plátky, přidáme olej, sójovou a rybí

omáčku, zamícháme a můžeme servírovat.

Recipe with

a Regional

Flavour