Recept s chutí kraje
Šéfkuchař David Valíček
Showman, ale především vynikající kuchař, který při cestě za svým snem
otevřít restauraci a kurzy vaření ve svém rodném regionu podrobil svoje
schopnosti zkoušce v řadě světově uznávaných restauracích, např. v hotelu
Burj al Arab v Dubaji, v restauraci Fig & Olive na Manhattanu, v KPMG
u michelinského kuchaře Stacey Harrise nebo v londýnské Berners Tavern.
Restaurace Food Atelier sídlí v AD LANDEK v Ostravě-Petřkovicích.
Chef David Valíček
Showman, but above all an excellent chef who, on the way to his dream of
opening a restaurant and cooking classes in his native region, put his skills to
the test in a number of world-renowned restaurants, such as the Burj al Arab in
Dubai, the Fig & Olive restaurant in Manhattan, KPMG with Michelin-starred
chef Stacey Harris and Berner’s Tavern in London.
The Food Atelier restaurant is located in AD LANDEK in Ostrava-Petřkovice.
Kapr na asijský způsob
Ingredience pro 2 osoby: 400 g kapra
Tempura: 150 g hladké mouky, 100 g kukuřičného škrobu, 250 ml vody, sůl
Thajská kokosová omáčka: červená kari pasta (1 KL), 45 g červené cibulky,
1 celá limetka, 50 g kokosového oleje, 15 g zázvoru, 1 stroužek česneku,
rajčatový protlak (1 PL), 1 dcl kokosového mléka
Mangový salátek: 100 g čerstvého manga, 50 g červené cibule, 60 g mrkve,
20 g koriandru, 5 g chilli, sójová omáčka (3 PL), sezamový olej (1 PL),
45 g čerstvé červené papriky, rybí omáčka (1 KL)
Postup přípravy: Kapra nakrájíme na 2cm pásky a osolíme. V misce si
připravíme tempuru (smícháme mouku, škrob, sůl a studenou vodu a 10 minut
chladíme). Na pánvi si rozehřejeme olej na 180 °C. Plátky ryby obalíme
v mouce a následně v tempuře a smažíme z každé strany lehce do zlatova.
V rendlíku si rozehřejeme kokosový olej, na kterém restujeme červenou
cibulku nakrájenou na plátky. Přidáme nakrájený stroužek česneku, kari pastu,
rajčatový protlak, na kostičky nakrájený zázvor, šťávu z limetky a zalijeme
kokosovým mlékem. Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku a zavaříme.
Suroviny na salátek nakrájíme na tenké plátky, přidáme olej, sójovou a rybí
omáčku, zamícháme a můžeme servírovat.
Recipe with
a Regional
Flavour