ROZHOVOR

Historie MONTYCONU se datuje od roku 1996. Proč

jste zvolili tento název a co jste nabízeli v počátcích

svého podnikání. Jaká inovativní řešení nabízíte v současné době?

Název firmy souvisí s láskou k myslivosti mého otce

a jeho věrným velšským teriérem Montym, který se nikdy nevzdával, i když bojoval s divočákem. Po odchodu Montyho dostal přezdívku „Monty” můj taťka. Já

jsem po otci získal přezdívku „Mladý MONTY”, a proto

jsem při názvu firmy chtěl, ať naše lovecká legenda, pes

MONTY, s námi žije dál. Protože můj první a základní

firemní produkt byl konvektomat s patentovaným uzavřeným systémem od německé firmy CONVOTHERM,

která je specialistou a technicko-technologickou jedničkou v oboru, název firmy MONTYCON znamená

propojení obou názvů. Snaha nově založené firmy byla

a je vyniknout v oboru gastronomie, a to prosazováním

inovativních řešení vaření, která se opírají o originální

provedení a kvalitu nabízeného zařízení. Mnohé dodávané konvektomaty Convotherm a udržovací skříně

a termozásuvky Alto-Shaam jsou i po více jak 20ti letech stále v provozu a na to  jsme hrdi.

 

Moderní gastronomie, to není jenom sofistikovaná

technika obalená v nerezu plná elektroniky, ale zpravidla za ní stojí tým odborných poradců a kuchařů.

Jak je to konkrétně u firmy MONTYCON?

Ano. Vyškolený tým je základ. Bez nich bychom nemohli fundovaně poradit zákazníkům při řešení jejich

gastronomických provozů. Náš tým má dlouhodobé

zkušenosti přímo z praxe a následně je školen u našich zahraničních partnerů.  Naposledy loni ve firmě

Alto-Shaam v USA, kde jsme spolu s ostatními partnery z Evropy a jejich šéfkuchaři byli školeni na nejnovější trendy a systémy pro zjednodušení práce v kuchyni, urychlení výdeje a zvýšení produktivity. Zajímavé

osvědčené recepty získané od našich evropských kolegů byly dalšími vítanými podněty. Zejména bylo velice zajímavé představení nové revoluční technologie

pečení od firmy Alto-Shaam, a to VECTOR – Multifunkční trouba, která přináší úplnou revoluci v rychlosti a kvalitě pečení.

Text: redakce

Foto: archiv

montycon gastro, s.r.o.

www.montycon.cz

Pohybujete se v ČR a SR jak ve vrcholné gastronomii,

tak ve školních jídelnách. Můžete uvést, kde všude

MONTYCONEM dodané varné a udržovací systémy

pracují u nás v Moravskoslezském kraji ?

Ano. Především se zaměřujeme na český a slovenský

trh. Pravdou je, že jsme byli více zaměření na dodávky technologií pro restaurace, hotely a jiné privátní

zařízení, kde se klade důraz na spolehlivost a kvalitu

technologií.

Dodávali jsme například na Hotel Miura Čeladná ,

Hotel Freud Ostravice, Penzion Jurášek Kunčice p.O.,

Hotel Imperial Ostrava a Clarion Ostrava , Tenis Hotel

Vitality , Hotel Grůň v Mostech u Jablunkova, Hotel

Zámeček Petrovice a Resort Cattaleya Čeladná , Cukrárna Ollies Ostrava a mnoho dalších , kterým tímto

děkujeme za důvěru.

Námi dodané produkty je možné spatřit v mnoha restauracích a školních jídelnách nejen v Ostravě, kde

jsme například vybavovali restauraci Bernies nebo

doplnili o technologie nedávno zrekonstruovanou

12 ǀ POSITIV 1/2020

restauraci Kartáč v Mariánských Horách. Nedávno jsme například dodávali technologie do  nově

zrekonstruované Jídelny Vitalita v Ostravě - Zábřehu

nebo řeznictví Janus v Ostravě - Petřkovicích a do jejich nově otevřené restaurace.

Ze zákazníků, co se týče školních provozů v Ostravě,

bych zmínil například Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce, AHOL - Střední školu gastronomie, turismu a lázeňství v Ostravě, VŠB - TU v Ostravě-Porubě (zde stále běží v provozu Convotherm