ROZHOVOR
Historie MONTYCONU se datuje od roku 1996. Proč
jste zvolili tento název a co jste nabízeli v počátcích
svého podnikání. Jaká inovativní řešení nabízíte v současné době?
Název firmy souvisí s láskou k myslivosti mého otce
a jeho věrným velšským teriérem Montym, který se nikdy nevzdával, i když bojoval s divočákem. Po odchodu Montyho dostal přezdívku „Monty” můj taťka. Já
jsem po otci získal přezdívku „Mladý MONTY”, a proto
jsem při názvu firmy chtěl, ať naše lovecká legenda, pes
MONTY, s námi žije dál. Protože můj první a základní
firemní produkt byl konvektomat s patentovaným uzavřeným systémem od německé firmy CONVOTHERM,
která je specialistou a technicko-technologickou jedničkou v oboru, název firmy MONTYCON znamená
propojení obou názvů. Snaha nově založené firmy byla
a je vyniknout v oboru gastronomie, a to prosazováním
inovativních řešení vaření, která se opírají o originální
provedení a kvalitu nabízeného zařízení. Mnohé dodávané konvektomaty Convotherm a udržovací skříně
a termozásuvky Alto-Shaam jsou i po více jak 20ti letech stále v provozu a na to jsme hrdi.
Moderní gastronomie, to není jenom sofistikovaná
technika obalená v nerezu plná elektroniky, ale zpravidla za ní stojí tým odborných poradců a kuchařů.
Jak je to konkrétně u firmy MONTYCON?
Ano. Vyškolený tým je základ. Bez nich bychom nemohli fundovaně poradit zákazníkům při řešení jejich
gastronomických provozů. Náš tým má dlouhodobé
zkušenosti přímo z praxe a následně je školen u našich zahraničních partnerů. Naposledy loni ve firmě
Alto-Shaam v USA, kde jsme spolu s ostatními partnery z Evropy a jejich šéfkuchaři byli školeni na nejnovější trendy a systémy pro zjednodušení práce v kuchyni, urychlení výdeje a zvýšení produktivity. Zajímavé
osvědčené recepty získané od našich evropských kolegů byly dalšími vítanými podněty. Zejména bylo velice zajímavé představení nové revoluční technologie
pečení od firmy Alto-Shaam, a to VECTOR – Multifunkční trouba, která přináší úplnou revoluci v rychlosti a kvalitě pečení.
Text: redakce
Foto: archiv
montycon gastro, s.r.o.
www.montycon.cz
Pohybujete se v ČR a SR jak ve vrcholné gastronomii,
tak ve školních jídelnách. Můžete uvést, kde všude
MONTYCONEM dodané varné a udržovací systémy
pracují u nás v Moravskoslezském kraji ?
Ano. Především se zaměřujeme na český a slovenský
trh. Pravdou je, že jsme byli více zaměření na dodávky technologií pro restaurace, hotely a jiné privátní
zařízení, kde se klade důraz na spolehlivost a kvalitu
technologií.
Dodávali jsme například na Hotel Miura Čeladná ,
Hotel Freud Ostravice, Penzion Jurášek Kunčice p.O.,
Hotel Imperial Ostrava a Clarion Ostrava , Tenis Hotel
Vitality , Hotel Grůň v Mostech u Jablunkova, Hotel
Zámeček Petrovice a Resort Cattaleya Čeladná , Cukrárna Ollies Ostrava a mnoho dalších , kterým tímto
děkujeme za důvěru.
Námi dodané produkty je možné spatřit v mnoha restauracích a školních jídelnách nejen v Ostravě, kde
jsme například vybavovali restauraci Bernies nebo
doplnili o technologie nedávno zrekonstruovanou
12 ǀ POSITIV 1/2020
restauraci Kartáč v Mariánských Horách. Nedávno jsme například dodávali technologie do nově
zrekonstruované Jídelny Vitalita v Ostravě - Zábřehu
nebo řeznictví Janus v Ostravě - Petřkovicích a do jejich nově otevřené restaurace.
Ze zákazníků, co se týče školních provozů v Ostravě,
bych zmínil například Střední školu společného stravování v Ostravě-Hrabůvce, AHOL - Střední školu gastronomie, turismu a lázeňství v Ostravě, VŠB - TU v Ostravě-Porubě (zde stále běží v provozu Convotherm