STYLE

Vepřová panenka balená

v tyrolském špeku podávána

se šťouchanými brambory

a křupavou cibulí.

Osolenou a opepřenou vepřovou panenku zprudka orestujeme ze všech stran na grilu, zabalíme do alobalu vyloženého plátky tyrolského špeku a 10 minut pečeme v troubě při

180 °C. Po vyjmutí z trouby panenku vybalíme z alobalu,

napříč rozřízneme (uprostřed musí být narůžovělá) a uložíme na šťouchané brambory s dohněda restovanou cibulí

a slaninou. Pokrm doplníme křupavou vídeňskou cibulí společně s domácí demi glace.

Pork tenderloin wrapped

in Tyrolean Bacon Served with

Mashed Potatoes and Crispy Onion.

Sear-roast 200 grams of clean, washed, salted pork

tenderloin sprinkled with pepper on all sides on a grill

pan, wrap it in Tyrolean bacon laid out on tin foil, and

put it in an oven preheated to 180°C to roast for ten

minutes. Take the tenderloin out of the tin foil, cut it

crosswise (check if it is still pink in the centre), and place

it on mashed potatoes with onions and bacon fried

brown. Serve the dish with crispy Viennese onions and

a homemade demi glace.

Šéfkuchař Pavel Maceček Chef Pavel Maceček

Šéfkuchař Pavel „Macek“ Maceček je rodák z Ostravy

a Ostravě je věrný tělem i duší. V Best Western

Hotelu Vista pracuje již 6 let a během této doby se

stal nepostradatelnou osobností celého týmu hotelu.

Preferuje především klasickou, ale velmi poctivou českou

kuchyni s důrazem na čerstvé, kvalitní suroviny. Jak sám

říká: „Bez kvalitních a čerstvých surovin to prostě nikdy

nepůjde.”

Chef Pavel “Macek” Maceček was born in Ostrava

and has remained loyal to this place ever since. He

has worked in the Best Western Hotel Vista for six

years and become an indispensable personality in the

hotel. He prefers classic Czech cuisine using fresh,

high-quality ingredients. He says, “It never works without

perfect fresh ingredients.”

Foto a text:

Ing. Lukáš Turek

POSITIV ǀ 1/2019 65