STYLE
Vepřová panenka balená
v tyrolském špeku podávána
se šťouchanými brambory
a křupavou cibulí.
Osolenou a opepřenou vepřovou panenku zprudka orestujeme ze všech stran na grilu, zabalíme do alobalu vyloženého plátky tyrolského špeku a 10 minut pečeme v troubě při
180 °C. Po vyjmutí z trouby panenku vybalíme z alobalu,
napříč rozřízneme (uprostřed musí být narůžovělá) a uložíme na šťouchané brambory s dohněda restovanou cibulí
a slaninou. Pokrm doplníme křupavou vídeňskou cibulí společně s domácí demi glace.
Pork tenderloin wrapped
in Tyrolean Bacon Served with
Mashed Potatoes and Crispy Onion.
Sear-roast 200 grams of clean, washed, salted pork
tenderloin sprinkled with pepper on all sides on a grill
pan, wrap it in Tyrolean bacon laid out on tin foil, and
put it in an oven preheated to 180°C to roast for ten
minutes. Take the tenderloin out of the tin foil, cut it
crosswise (check if it is still pink in the centre), and place
it on mashed potatoes with onions and bacon fried
brown. Serve the dish with crispy Viennese onions and
a homemade demi glace.
Šéfkuchař Pavel Maceček Chef Pavel Maceček
Šéfkuchař Pavel „Macek“ Maceček je rodák z Ostravy
a Ostravě je věrný tělem i duší. V Best Western
Hotelu Vista pracuje již 6 let a během této doby se
stal nepostradatelnou osobností celého týmu hotelu.
Preferuje především klasickou, ale velmi poctivou českou
kuchyni s důrazem na čerstvé, kvalitní suroviny. Jak sám
říká: „Bez kvalitních a čerstvých surovin to prostě nikdy
nepůjde.”
Chef Pavel “Macek” Maceček was born in Ostrava
and has remained loyal to this place ever since. He
has worked in the Best Western Hotel Vista for six
years and become an indispensable personality in the
hotel. He prefers classic Czech cuisine using fresh,
high-quality ingredients. He says, “It never works without
perfect fresh ingredients.”
Foto a text:
Ing. Lukáš Turek
POSITIV ǀ 1/2019 65