STYLE

však poskytujeme odpovádající možnosti vzdělávání

v oboru, ať už jde o různé odborné kurzy, semináře,

nebo i stáže v zahraničí. U nás má každý možnosti se

vzdělávat a odborně růst a k tomu máme zavedený

dlouhodobý andragogický projekt Vzdělání je život,

který podporujeme.

Co plánujete na Zámečku do budoucna?

Máme opravdu spoustu plánů, hlavně co se týče wellness, kde budeme na jaře rozšiřovat o provoz balneo,

ale máme projekt i na nové kurzy vaření pod vedením

našeho skvělého šéfkuchaře Pavla Čadila, který má

zkušenosti z michelinského Alcronu, kde vařil pod

vedením Romana Pauluse. Kurzy vaření začnou

probíhat od února a budou na různá témata. Namátkou třeba sea food a ryby, středomořská kuchyně,

grilování atp. U nás na Zámečku byla vždy vyhlášená

kuchyně, a tak se Pavel Čadil se svým týmem stará

o to, aby tato vysoká laťka byla stále dodržována.

K tomu máme vlastní pěstírnu hlívy ústřičné, vlastní

skleník na bylinky a další potřebné ingredience, které

se dají vypěstovat. Je to opravdu rozdíl, když je vše

založeno na čerstvosti surovin.

Tak to je opravdu úžasné, co pro tento rázovitý

a opomíjený kraj děláte. Velký úspěch v celorepublikové soutěži je toho důkazem. Co byste chtěla říci

závěrem?

Víte, jsem přesvědčena, že nikdo by neměl zapomínat,

odkud pochází. Pokud má možnost pro svůj kraj něco

udělat, dá do svého podnikání srdce a invenci, dokáže

tím podpořit místní sounáležitost. Majitelka zámečku

paní Burkotová taková je. Kromě vedení zámečku

finančně podporuje různé potřebné projekty, od

větších organizací po konkrétní pomoc jednotlivcům.

Přála bych našemu kraji více takových filantropů.

Prestigious Award

to Chateau in Petrovice

Near the city of Karviná, at the very border of Poland, in a wonderful large park there

is the Chateau Petrovice, the winner of a prestigious award presented in the Spanish

Hall of Prague Castle. We asked Ms. Simona Cimmer, PR Manager of the Chateau

Petrovice, for more details.

Congratulations on the award. Let me ask you a few

questions about it: first, what exactly is this award

for? It is the National Award of the Czech Republic for

Social Responsibility and Sustainable Development

in Business. In May, the Chateau Petrovice came 1st

in the Moravian-Silesian Governor’s Award for Social Responsibility, which qualified us for the national

nomination list.

What made Chateau Petrovice the national winner

in the competition?

The Chateau is undoubtedly exceptional and has no

competition in our region. It has a beautiful park with

lakes (one of them designed for swimming), and its

wonderful wellness centre was awarded the best wellness centre in the region. We grow our supplies in our

own ecological facilities and keep doing our best to

make our whole operation environmentally friendly.

What are the Chateau’s plans for future?

We have many, many plans, most of which concern

the wellness centre where we will add balneology procedures. We are also developing a project of cooking

classes with our excellent chef, Mr. Pavel Čadil, who

was a cook in the Michelin - awarded Alcron (with chef

Roman Paulus). Our growing facilities produce oyster

mushrooms, herbs and other ingredients which really

make a difference when home grown and used fresh.

You do make a difference in this often neglected,

yet very special part of the region.

You know, I am pretty sure that everybody should

keep in mind the place they come from. Whenever

there is the opportunity to support our home place

and region, we put our heart and soul into our jobs,

hoping to support the feel and good atmosphere of

communality.

Text a foto:

Mgr. Simona Cimmer

PR manager

Zámeček Petrovice

POSITIV 2017/2018

|

39