STYL
Recept s chutí kraje
Šéfkuchař Petr Hradil
Petr pochází z vesničky nedaleko Tošovic, kde Hotel
HEIPARK, který je součástí sportovního areálu, vyrostl.
Na pozici šéfkuchaře v Hotelu HEIPARK Petr působí dva
roky, ale jako kuchař zde nastoupil již v roce 2006. Během působení v hotelové restauraci si mohl vyzkoušet
své dovednosti a rozvíjet tak svou fantazii při přípravě
oslav, svateb, firemních večírků, speciálních nabídek, ale
i sezónních nabídek pro české i zahraniční hosty. Vše
je pro něj výzvou a nebrání se ničemu novému. Díky
svému „hobby“, jakožto farmáře velkého stáda ovcí, se
vyzná v bio kvalitě masa a na té si zakládá.
Hovězí žebírko na červeném víně s bramborovo-dýňovým pyré
Masité hovězí žebírko osolíme, opepříme, opečeme na
grilu či pánvi ze všech stran a vložíme do pečící nádoby.
Následně podlijeme suchým červeným vínem a přidáme snítku tymiánu. Pečeme pomalu v troubě cca 3 hodiny na 120 °C. Můžeme i zavakuovat a použít metodu
“sous-vide” při teplotě 80 °C cca 12 hodin. Po vyjmutí
žebírka z pečící nádoby přidáme do výpeku vývar a leh-
84 ǀ POSITIV 4/2019
ce zahustíme, provaříme a dochutíme. Brambory spolu
s dýní Hokaido vaříme do měkka, poté rozmixujeme,
dochutíme solí, nakonec přidáme dýňový olej a smetanu. Pokrm ozdobíme na kostičky opečenou dýní a smaženými cibulovými kroužky.
Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař Petr Hradil.