STYL

Recept s chutí kraje

Šéfkuchař Petr Hradil

Petr pochází z vesničky nedaleko Tošovic, kde Hotel

HEIPARK, který je součástí sportovního areálu, vyrostl.

Na pozici šéfkuchaře v Hotelu HEIPARK Petr působí dva

roky, ale jako kuchař zde nastoupil již v roce 2006. Během působení v hotelové restauraci si mohl vyzkoušet

své dovednosti a rozvíjet tak svou fantazii při přípravě

oslav, svateb, firemních večírků, speciálních nabídek, ale

i sezónních nabídek pro české i zahraniční hosty. Vše

je pro něj výzvou a nebrání se ničemu novému. Díky

svému „hobby“, jakožto farmáře velkého stáda ovcí, se

vyzná v bio kvalitě masa a na té si zakládá.

Hovězí žebírko na červeném víně s bramborovo-dýňovým pyré

Masité hovězí žebírko osolíme, opepříme, opečeme na

grilu či pánvi ze všech stran a vložíme do pečící nádoby.

Následně podlijeme suchým červeným vínem a přidáme snítku tymiánu. Pečeme pomalu v troubě cca 3 hodiny na 120 °C. Můžeme i zavakuovat a použít metodu

“sous-vide” při teplotě 80 °C cca 12 hodin. Po vyjmutí

žebírka z pečící nádoby přidáme do výpeku vývar a leh-

84 ǀ POSITIV 4/2019

ce zahustíme, provaříme a dochutíme. Brambory spolu

s dýní Hokaido vaříme do měkka, poté rozmixujeme,

dochutíme solí, nakonec přidáme dýňový olej a smetanu. Pokrm ozdobíme na kostičky opečenou dýní a smaženými cibulovými kroužky.

Dobrou chuť Vám přeje šéfkuchař Petr Hradil.